Grupa Medeni Mesec je osnovana sredinom marta 1994. godine. Prva postava je brojala pet članova: Muja (bubnjevi), Neša ( gitara i vokal), Zeka (bas gitara), Dule (klavijature i vokal), Dejan (vokal i klavijature). Cilj osnivača (Muje i Neše) bio je  da naprave grupu specifičnog  izraza i senzibiliteta, koja će podjednako dobro zvučati u svim muzičkim žanrovima. Izvodeći domaće i strane hitove počinju da osećaju nedostatak ženskog vokala  i u junu mesecu iste godine primaju pevačicu Dušicu koja zbog svog živahnog ponašanja na sceni dobija nadimak Zvrk!  

                  Zbog izvesnog razmimoilaženja sa ostalim članovima, u februaru 1995. iz benda odlazi bas gitarista Zeka čije mesto zauzima Dona, a ubrzo posle toga Medeni Mesec se uvećava za još dva nova člana: pevačicu Nenu i harmonikaša Ivicu. Osnažena i osokoljena ekipa kreće ka uspehu nezadrživo i munjevito. Već početkom naredne godine organizatori "Posela 202" (najznačajnije manifestacije folk muzike u to vreme) ukazuju ogromno poverenje mladom sastavu pozivajući ga da bude glavni orkestar finalne priredbe godišnjeg Posela 202 u Hali sportova na N. Beogradu. Ceca Ražnatović odnosi prvu nagradu, a Medeni Mesec sve pohvale najpoznatijih folk pevača i raspevane publike.  
                   1996. godina po mnogo čemu ključna za Medeni Mesec, završava se uspešno kako je i počela. U decembru mesecu  pojavljuje se njihov prvi  album u izdanju “ZAM” produkcije, a pesme: “Đavolica" i "U rodni grad se vraćam" preko noći postaju veliki hitovi. Popularnost raste vrtoglavo i njihovi snovi  počinju da se ostvaruju!   
                   Sasvim neočekivano, na početku promotivne kampanje, Nena pevačica podiže sidro i bez ikakvog obrazloženja napušta sastav, a na upražnjeno mesto dolazi energična Tanja.
                  U ovako izmenjenom sastavu rade dve naredne godine i snimaju dva izuzetna albuma; ređaju se  hitovi: "Ivana", "Koje si vere nevero moja", "Život s tobom kao bajka" (drugi album), a za njima se, na trećem albumu, pojavljuje pesma "Uz Moravu vetar duva"  koja će definitivno obeležiti njihovu karijeru (ovaj album prosto vrvi od hitova, tu su: "Pitaju me", "Mutno nebo" i ostale). U mnogim pesmama sa tri pomenuta  albuma pojavljuju se velika estradna imena kao sto su: Aca Lukas, Luis, Ivan (Legende), Suzana Jovanović, Indira Radić, Bora Dugić, Zoka Janković, Ceca Slavković.
                Zasluženo stižu velika priznanja poput "Oskara popularnosti", "Melka", "Zlatnog Melosa" i drugih. Bilo je logično da posle ovakvih uspeha grupa krene na turneju i oduži se svojoj publici, ali uz Moravu počinju da duvaju neki zlokobni vetrovi sa zapada. Našu zemlju nepravedno osuđuju njeni tradicionalni saveznici i bombarduju je nemilosrdno od 24. marta do 10. juna 1999 god. Te nesrećne godine grupu napuštaju Tanja i Dejan. Ali, bez obzira na sve nedaće Medeni Mesec osvežen novom pevačkom linijom koju čine Dusica i Goran u martu 2000. godine poklanja svojoj publici četvrti studijski album i ponovo doživljava veliki uspeh. Na  ovom albumu aranžerskom timu se priključuju Z. Tutunović Tutun i Dejan Abadić pa pesme: "Bosim nogama bih vatru gazio", "Plavo leto", "Ljubi me i ništa ne pitaj", "Pogledaj u moje oči", "Kandže sudbine" i dr. pored prepoznatljivog "mesečarskog" fazona imaju potpuno novu dimenziju.
                   Nailazi period u kome M. M. ima mnogo značajnih nastupa u zemlji i inostranstvu. U decembru 2001 god. u izdanju "GOLD" produkcije pojavljuje se njihov peti studijski album ("Božije suze", "Idu dani", "Žena udata"...). Kvalitet albuma potvrđuje laskava kritika u listu "Sabor" gde ih, sasvim opravdano, nazivaju čuvarima narodne tradicije.  Kao i prethodnih godina članovi u junu odlaze na zasluženi odmor (svako na svoju stranu), a vrativši se dobro raspoloženi i puni utisaka, sa novim elanom nastavljaju svoja muzička putešestvija.
                   U decembru 2002 god. List "Sabor" objavljuje Top listu "10 Veličanstvenih" gde se Medeni Mesec ponovo pojavljuje u društvu najvećih imena naše estrade.
           Novu 2003. ovaj vredni bend svira u Švajcarskoj u krugu prijatelja i obožavalaca, a po povratku ih očekuje, jubilarna, deseta statua -"Zlatni Šumadinac", koju dobijaju na prvoj dodeli priznanja legendarnog "Op top" radija iz Topole!
             Šesti album izlazi početkom aprila meseca, ponovo u izdanju "GOLD" produkcije. Deset novih M. M. pesama ("Stari čamac", "Čujem da je neverna" i ostale) počinje da osvaja slušaoce u zemlji i inostranstvu; ubrzo postaje jasno da je grupa i na ovoj ploči pronašla recept da zvuči sveže i originalno.
           I kao što to obično biva, kada sve besprekorno funkcioniše, neki od članova najavljuju svoj odlazak. Ovoga puta grupa je prinuđena da pronađe dve nove pevačice i pevača što nije ni malo lak zadatak. Između velikog broja veoma kvalitetnih vokala koji se pojavljuju na audiciji odlučuje se za Snežu, Suzu i Milančeta kojima pripada čast da zapevaju u našem najboljem i najpopularnijem sastavu.  Ova promena ubrzava izlazak njihovog sedmog albuma, koji se u izdanju "VIP" Produkcije pojavljuje u junu 2004. godine.  Grupa silovito kreće u promociju novih osam pesama i odmah dobija prestižnu nagradu, "Zlatni disk"; izdvajaju se pesme "Rastanak" i "Gumica" koje postaju hitovi na mnogim radio stanicama.
                U februaru 2004. god.  kolekcija njihovih priznanja postaje bogatija za još jednu veoma dragu nagradu - u pitanju je "Z l a t n i   m e l o s " (naravno i ovoga puta za najbolju grupu godine).    
          Leto 2005. donosi puno posla - privatnih proslava, koncerata i nastupa po klubovima.  Od mnogobrojnih izdvajamo, njima posebno drago, veliko slavlje fudbalske reprezentacije SCG prilikom pobede nad BIH i kvalifikovanja za svetsko prvenstvo! Ceca, Mira Škorić, Mile Kitić, Džej, Ljuba Aličić i M. Mesec pevali su do jutra sa raspoloženim reprezentativcima!     
             2. novembra M. M. ponovo osvaja II nagradu publike na "Moravskim Biserima" sa pesmom "Bolje je da ne znaš", a za docek Nove 2006. nastupa u hotelu "Park" u Ivanjici.
           Sledi izdavanje osmog albuma i uvek prisutna dilema: šta novo ponuditi publici posle toliko uspešnih pesama. To je ispit za njihovu kreativnost, ali i izazov koji prihvataju sa velikim zadovoljstvom. Osam jako zanimljivih pesama  snima se početkom godine u studiju njihovog dugogodišnjeg saradnika i velikog majstora muzičke produkcije Vlade Negovanovića. Ovoga puta se opredeljuju za saradnju sa našom najstarijom i najvećom diskografskom kucom "PGP RTS "; sledi pun pogodak!
                 Pesme "Alkohol" i "Priča o ljubavi" pokazuju da  M.Mesec sa lakoćom pridobija i veoma mladu publiku. Slušajući ovaj album neki novi klinci se zaljubljuju i u  pesme s početka njihove duge i uspešne karijere, što je najveći uspeh za svakog umetnika. Za pesmu "Alkohol" snimaju duhovit spot pun prepoznatljivog "mesečarskog" šarma u kome se pojavljuju sa  "Moon" (mesečevim) instrumentima pravljenim specijalno za tu priliku. Originalno, nema šta! - Naravno uspeh ne izostaje. Kao i sve prethodne  2006. i 2007. godina su obeležene svirkom i mnogobrojnim putovanjima neumorne ekipe; M. M. nastupa u: Beogradu, Valjevu, Boru, N. Pazaru, Smederevu, Požarevcu, a za doček Nove 2008. u ekskluzivnoj sali  Albisguetli u Cirihu, staroj nekoliko stotina godina gde se divno  provodi sa svojom publikom. Tokom ove i sledeće godine Nele i Duksi  opušteno rade pesme za deveti album. Kao rezultat ovog studioznog rada prva se pojavljuje  pesma "Divlja kupina" u etno maniru sa kojom nastupaju na prestižnom festivalu "Dragiša Nedović" u V. Banji, a zatim i pesma "Guča" sa kojom osvajaju specijalnu nagradu festivala "Moravski Biseri", za očuvanje kulturne tradicije srpskog naroda. Konačno se pojavljuje dugo očekivani deveti album, ponovo u izdanju “GOLD”  produkcije. I dok jedan deo M. Meseca pravi sinopsis za spot  pesme “Hiljadu puta” i krajnje profesionalno pristupa promotivnim aktivnostima, drugi deo pravi planove za odlazak. Tokom čitave 2010. god. se oseća loša atmosfera u bendu i razlaz je neminovan. Boje M. Meseca ostaju da brane: Nele, Duksi, a posle kratkotrajnog kolebanja i Milanče, a iz benda odlaze Goca, Dona, Ivica i Pec. Najteži momenat u svojoj karijeri ovaj veliki sastav ipak prevazilazi uspešno. Donu zamenjuje Miki (klavijature), Peca-Pajče, Ivicu-Ivča, a Gocu-Ema. Posle par meseci vežbanja i konsolidovanja, spremni su da se vrate na scenu što i čine sa velikim zadovoljstvom. Jedan od prvih nastupa je ponovo doček N. godine, ovoga puta 2011. 1. januara u klubu RTB-a u Brestovačkoj banji (kod Bora) imaju čast da sviraju za njihovog slavnog kolegu, našu najveću zvezdu, Zdravka Čolica, koji posle Novogodišnjeg koncerta u Boru provodi mini odmor upravo tu. Upoznavši slavnog pevača uživaju u njegovom društvu i komplimentima.
               Niže se nekoliko godina tokom  kojih M. Mesec nema značajnijih promena, osim što Emu zamenjuju Jelenom, a ovu fantastičnom Mirom. I dok bend odrađuje  mnoge uspešne nastupe u zemlji i inostranstvu: Štutgart, Beč, Dizeldorf, Bijeljina, Novi Sad, Beograd…prilike u diskografiji se drastično menjaju. Zbog velike finansijske krize izvođači sve manje snimaju (albume izdaju samo najveće zvezde, a svi ostali pribegavaju snimanju singlova). TV stanice prosto bombarduju gledaoce različitim takmičenjima pevača. Niče  čitava armija novih “zvezda”, pa ionako zasićeno tržište postaje još zasićenije. U nedostatku kvalitetnih novih, čiste se od prašine i izvlače iz zapećka stare pesme. I gle čuda, pored legendarnih narodnjaka: Tozovca, Šabana, Tome, Zorice Brunclik, Ane Bekute,  ponovo M. Mesec. Pesme koje zbog čestog izdavanja nisu ni stigli da reklamiraju, sada, putem interneta lako nalaze put do njihovih obožavalaca. “Mutno nebo”, “Vino čemerno”, “Idi, idi voljeni”, “Nema vremena”…Dobrim delom zbog toga, prave najveću pauzu u izdavanju (punih 6 godina) izbacujući s vremena na vreme pesme sa kojima učestvuju na festivalima: “Prazna kuća”, “Staro društvo”, “Kasno je”. U martu 2016. godine  slave 22 godine postojanja, a u aprilu  konačno izdaju i svoj deseti, jubilarni album za “GRAND” produkciju. Pored pomenutih festivalskih pesama na ovoj ploči se nalaze: “Vitez na točkovima”, “Začarana kafana”, “Zla lepotica”, “Da li si zažalio” i “Tvoje ime”. Značajno je napomenuti da je i na ovom albumu grupa, u produkcijskom smislu, prevazisla samu sebe. Postprodukcija je radjena u Londonu u studiju ’Fluid mastering’.
U nastavku očekujemo njihov 23 rođendan.